streda 15. augusta 2012

Módne trendy JESEŇ 2012

Neviem či aj vy, ale ja v takéto chladné dni začínam už pomaly premýšľať o svojej jesennej výbave, resp.aké veci si potrebujem dokúpiť do môjho nového šatníka. Síce je ešte len 15.august a necelé 3 týždne prázdnin máme ešte, ale pohľad von oknom to vôbec nepripomína. Nízke (veľmi nízke) teploty na teplomeri,  vietor, dážď. Typická jeseň prichádza. Ja sama tomu nechcem uveriť, ale je to tak, bohužiaľ. Návrhári svoje vízie a trendy na jeseň 2012 predstavili ešte len pár mesiacov dozadu, tak dúfam, že sa v niektorých z nich nájdete ;-)

LADY IN RED
Oproti trendom minulej jesene, kedy vládlo hlavne Retro 70.rokov, je jeseň 2012 nápaditejšia, drsnejšia a výraznejšia a tak perfektne nadväzuje na jar/leto 2012. Farby nebudú až také výrazné, keďže jeseň si žiada temnejšie odtiene, ale v žiadnom prípade nejde o žiadnu nudu! Naopak, medzi farbami budú na popredných miestach odtiene červenej - a to od korálovej až po vínovú farbu, ktoré sa dajú skvelo skombinovať s odtieňmi ružovej, béžovej, s čiernou aj bielou. Tak vystúpte z radu a staňte sa dámou v červenom. 


CAMOUFLAGE A CVOKY
Dosť prekvapivo, ale predsa, sa medzi trendy tohtoročnej jesene dostáva aj camouflage, čiže maskáčovina. Objavuje sa na tričkách aj nohaviciach a prišla s ňou nejedna známa značka, medzi nimi aj Bershka. S maskáčovinou ide, samozrejme, ruka v ruke khaki a to bude ďalšia farba, ktorá bude na jeseň trendom. Medzi absolútne trendy jesene 2012 patria aj cvoky. Ocvočkované je takmer všetko- od šiat, cez bundy, topánky až po opasky. 


NEO-GOTHIC
Ďalší trend tejto jesene je dosť kontroverzný, ale zároveň nápaditý. Priaznivci čiernej sa môžu tešiť. Nezabúdajte však, že byť gothic, neznamená byť nudne čierna. Je to naopak o záhadnosti, rozprávkových prvkoch a fantázii. Nechajte čipku a priesvitné látky, aby z vás urobili záhadnú gothickú vílu ;-)

BAROQUE REBEL
A po "gotike" tu máme baroko, ktoré sa naopak vyžíva v zdobenosti, zlate, náročných výšivkách. V tejto dobe, keď svetu vládne ekonomická kríza a cení sa všetko praktické a minimalistické, barok ukazuje v tomto smere trochu rebelie a práve o to návrhárom šlo. Tento trend je pre tie baby, ktoré chcú vybočiť z rady.


TRENDY VZORY NA JESEŇ?
Bude sa kombinovať všetko so všetkým, napr. folklórne vzory a zvieracie vzory. Nebudú chýbať ani geometrické, kvetinové alebo  digitálne vzory- všetko však na čiernom podklade. 

Ako trend potrvá aj z leta PEPLUM. Denim sa bude nosiť roztrhaný, kabelky budú extra veľké a čižmy vysoké. Baleríny budú zbobiť metalistické prvky a vysoké podpätky budeme môcť vymeniť za pohodlné slipper shoes. 


Zdroje:bershka.com
           polyvore.com
           asos.com

Tak čo, aký jesenný trend ste si zamilovali vy? Máte už svojho favorita medzi jesennými trendmi alebo týmto trendom vôbec nepodliehate?
Prajem ešte pekný deň! ;)

7 komentárov:

  1. letos vsázim na barvičky, hodně na červenou, hnědou, hořčicovou, možná zelenou, modrou, ale ty tlumenější odstíny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na tú červenú a neogothic sa rozhodne teším :D

    http://lillianasworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. BAROQUE REBEL sa mi veľmi páči ... ale červenou tiež nepohrdnem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ooo NEO-GOTHIC...to je přesně pro měěě:O!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Retro sa nosí!!!
    Naprílak aj taketo šperky sa k tomuto stýlu hodia www.retrobijou.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Retro sa nosí!!!
    Naprílak aj taketo šperky sa k tomuto stýlu hodia www.retrobijou.sk

    OdpovedaťOdstrániť